Aidot italialaiset mozzarellajuustot

 
Familia Pro Mozzarella-juusto.jpg

Kun italialaiset käsityöläisperinteet, laadukkaat raaka-aineet ja neljän sukupolven meijerialan osaaminen yhdistyvät, syntyy ainutlaatuista mozzarellajuustoa.

Italian Campaniassa, lähellä pizzan syntysijaa Napolia toimii yli neljän sukupolven ajan mozzarellaa valmistanut yhteistyökumppanimme Latteria Sorrentina. Vesuviuksen kansallispuiston alueella valmistuu tuoreista raaka-aineista maailmankuulua puolipehmeää tuorejuustoa käsityöläisperinteitä vaalien.

Italialaiset juustonvalmistuksen perinteet ja rakkaus ruokaan yhdistyvät mozzarellavalmistajan tarinassa. Yli 130 vuoden kokemuksella Latteria Sorrentina on onnistunut tuomaan luovasti artesaaniperinteitä ja juuston teollista tuotantoa tähän päivään, onnistuen säilyttämään juuston huippulaatuisen maun ja rakenteen. Napolilaisten perinteiden mukaan mozzarellaa valmistava yritys on alalla arvostettu ja tunnettu ammattitaidosta, laadusta ja tuotteidensa tuoreudesta. Yritys toimii huolellisesti kaikissa tuotantovaiheissa ja toiminta on sertifioitu.

Familia Pro Latteria Sorrentina Mozzarella making.jpg

Kaikki lähtee laadukkaista raaka-aineista

Juuston valmistukseen käytettävä lehmänmaito tulee meijerille läheisiltä tiloilta ja maidon laatua tarkkaillaan päivittäisin testein. Laadukkaat tuoreet raaka-aineet toimivat perustana yksinkertaisille resepteille, joista juusto syntyy.

Mozzarellan valmistuksessa juustomassa nostetaan kuumaan veteen, jonka ansiosta massa tiivistyy. Osa Sorrentinan mozzarelloista valmistetaan käsin, jolloin juustomestarit leikkaavat lähes sata asteisessa vedessä käynyttä kuumaa juustomassaa käsin. Tuotteet saavat uniikin muotonsa osaavien juustontekijöiden käsissä ja laatu pystytään takaamaan.

Latteria Sorrentina Mozzarella Pizza.jpg

Täydellisen pizzajuuston salaisuus

Latteria Sorrentinan erikoisuus on kermaisen perhmeä Mozzarella Fior di Latte. Mozzarella on ”pasta filata” eli vapaasti suomennettuna venytetty tai kehrätty juustomassa, johon muodostuu valmistettaessa pitkiä kuituja. Maukkaassa tuorejuustossa on mahtava rakenne. Kun juusto leikataan, se vapauttaa juuri oikean määrä nestettä parhaiden meijeriperinteiden mukaisesti. Fior di Latte sopii hyvin pizzaan, jonka päälle se sulaa herkullisesti. Lisäksi juustoa voi käyttää niin yksinkertaisiin salaatteihin kuin monimutkaisempiin resepteihin. Mozzarella Fior di Lattea on saatavilla sekä tankona ja helppokäyttöisenä raasteena. Raaste suositellaan levittämään pizzan päälle käsin.

Löydät mozzarellavalikoimastamme lisäksi neljä muuta tuotetta: Kokeile esimerkiksi italialaisesta puhvelinmaidosta valmistettua herkullista Mozzarella Buffaloa tai Mozzarella Burrataa, jossa tavanomaisen mozzarellan sisälle on kääritty tuoreesta kermasta ja mozzarellapaloista valmistettu pehmeän kermainen täyte.

Latteria Sorrentinan omistaa italialainen Formalactis S. r. l. Yrityksen toiminta on sertifioitu BRC, IFS, ISO 9001:2008 -sertifikaatein. Lisäksi mozzarellatuotteet ovat halal-sertifioituja. Tuotteet toimitetaan pakasteina.

Tutustu Latteria Sorrentinan tarinaan tarkemmin katsomalla alla oleva video.

Lue lisää: latteriasorrentina.com

FamiliaPro-Fiordilatte.jpg

Tutustu mozzarellavalmistaja Latteria Sorrentinan tarinaan.

Video: Latteria Sorrentina

 

 
Markkinointi PNM Holding