Dumplingit ja mini calzonet

 
Familia Pro Dumpling.jpg

Aasialaiset dumplingit, eli täytetyt taikinanyytit ovat maukkaita alkupaloja tai pientä sormisyötävää. Ohuen taikinakuoren sisään on rypytetty mehukas täyte: lihaa tai broileria.

Sana dumpling viittaa ohuesta taikinasta valmistettuun nyyttiin. Kulttuurista riippuen samaa ideaa ja valmistusmenetelmää soveltaa niin japalinainen gyoza, kiinalainen jiazo ja wonton kuin venäläisen keittiön pelmeni sekä moni muu.

Familia Pro Dumpling Gyoza.png

Näin valmistat dumplingit

Puolikuun muotoon rypytetyt dumplingit on helppo ja nopea valmistaa. Suosittelemme erityisesti bambukorissa höyryttämistä tai nopeaa rapeaksi frittaamista. Tuotteet on pastöroitu valmistuksen yhteydessä, joten pelkkä bambukorissa höyrytys riittää. Kahdeksasta eri valmistustavasta löydät varmasti sopivan: tuote muuttuu valmistustavasta riippuen rapeasta höyryävän pehmeään.

Dumplingit sopivat dipattavaksi erilaisiin kastikkeisiin: tarjoile dumpling esimerkiksi teriyaki- tai satay-kastikkeen kanssa.

Familia Pro Gyoza.jpg

Dumpling Dim Sum

Dim Sum tarkoittaa kiinalaista, tarkemmin kantonilaisen keittiön tapaa tarjoilla erilaisista pienistä ruokalajeista koostuva ateria. Dim sum -aterialla on tapana tarjoilla teetä. Dim sumit voidaan jakaa valmistusmenetelmän perusteella eri kategorioihin ja bambukorissa höyryttäminen on yksi tapa valmistaa dim sum -annoksia. Dumpling Dim sum on yksi suosituimmista dim sum -annoksista.

Lue lisää: Lue Kotimaisen kielten keskuksen blogista, mistä nimi dumpling tulee ja miten sanaa taipuu ruokalistalle. Pääset artikkeliin klikkaamalla tästä.

Party Calzone (5).jpg

Mini calzone

Mini calzone on nimensä mukaisesti pieni taitettu pizzatasku. Ohuessa pizzakuoressa on runsaasti täytettä. Mini calzoneissa täytteenä salami-mozzarella ja kinkku-mozzarella.

Dippaa höyryävä mini calzone tomaattikastikkeeseen tai tarjoile salaatin kera. Pienet pizzataskut sopivat tarjolle tapahtumiin tai lapsille!

 
Vici_logo.png
 

8 tapaa valmistaa dumplingit

Dumpling valmistus ohje.png

Vici_logo.png
 
  • Vici valmistaa dumplingsien ja mini calzonejen lisäksi mm. kalatuotteita ja ohukaisia sekä surimituotteita. Vici on yksi maailman suurimmista surimituottajista.

  • Liettualainen Vici on vuonna 1991 perustettu yritys, joka on yksityisomistuksessa

  • Yrityksellä on 20 myyntitoimistoa ja 13 tehdasta pääasiassa Euroopassa

  • Osa Vičiūnai Group –yritysryhmää, joka työllistää 8000 työntekijää

  • Liikevaihto vuosittain 500 M€

  • Vientiä 58 maahan

Vici sertifications.JPG

Familia Pro by Vici Fingerfood-tuotteet