Familia Finn Angus - Huippulaatuista pihvikarjanlihaa kotimaisena

 
Familia Finn Angus Foodservice.jpg

Suomalaisen angus-pihvilihan tuotantoon keskittynyt Finn Angus Osuuskunta sekä laadukkaan lihan maahantuontiin erikoistunut PNM - Pan Nordic Meat Oy ovat jo aiemmin ilmoittaneet solmineensa yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on avata vientimarkkinat suomalaiselle angus-pihvilihalle. Samalla tavoitteena on parantaa lihan saatavuutta niin vähittäismyynnissä kuin foodservice-kanavassa Suomessa lisäämällä Finn Angus -nautojen tuotantoa ja parantamalla lihan laatua entisestään. Finn Angus -tuotteiden foodservice-myynnistä vastaa PNM-konserniin kuuluva Familia Pro. PNM vastaa myös lihan käsittelystä, leikkuusta ja markkinoinnista.

Angus-ruhot leikataan kansainvälisten standardien mukaisesti. Mureasta anguksesta saadaan hyödynnettyä myös sellaisia osia, joita Suomessa on totuttu käyttämään jauhelihana. Jatkossa saamme lautasillemme suomalaista huippulaatuista ja maistuvaa picanhaa, maminhaa tai flank steakia. ”Foodservice-asiakkaille on tarjolla entistä enemmän sekä angus arvo-osia että myös helppokäyttöisiä ja laadukkaita burgerpihvejä”, kertoo Familia Pro:n myyntipäällikkö Erkki Levonen. Tavoitteenamme on keskittyä tuotteistamiseen ja tuotekehitykseen, jatkaa Levonen.

Angus-karjan liha on erityisen mureaa ja mehukasta. Lihan ominaisuudet yhdistettynä suomalaiseen, eettiseen kasvatustapaan, ympäristön kunnioitukseen, lihan puhtauteen ja turvallisuuteen ovat myyntivaltteja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Finn Angus -naudat kasvatetaan täysin ilman antibiootteja ja tuottajat ovat sitoutuneita tuotannon kehittämiseen ja luomun osuuden kasvattamiseen. Tavoitteena on myös taata kasvattajalle parempi hinta tuottamastaan eläimestä.

Yhteistyön kautta Finn Angus Osuuskunta ja PNM aikovat lähivuosina ainakin viisinkertaistaa nykyisen 500 naudan vuosituotannon.

Lisätiedot: 
Erkki Levonen
Myyntipäällikkö, Foodservice
PNM – Pan Nordic Meat Oy
Puh: +358 (0)400 430 293
erkki.levonen@pnm.eu

 

Familia Pro on uusi foodservice-alan toimija, jonka laadukas tuotevalikoima koostuu tuoreista lihatuotteista, laajasta pakastevalikoimasta sekä monipuolisista leipomotuotteista. Familia Pro syntyi, kun PNM - Pan Nordic Meat Oy:n ja Foodbrands Nordic Oy:n foodservice-valikoimat yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi. Samalla kokonaisuuteen liitettiin Deli&BBQ:n tuotevalikoima.

Pan Nordic Meat Oy tuo maahan korkealaatuista lihaa sekä elintarvikkeita lähes 30 vuoden kokemuksella. PNM:n vahvuuksia ovat sujuvat jakelukanavat sekä kattava myynti- ja ostajaverkosto niin Suomessa kuin ulkomaillakin. PNM haluaa tehdä suomalaisesta angus-karjan lihasta arvostetun ja halutun tuotteen.

Finn Angus Osuuskunta on vuonna 2013 perustettu angus-karjan kasvatukseen keskittynyt tuottajayhteisö. Osuuskunnan tavoitteena on kasvattaa suomalaisen lihan laatua ja arvostusta sekä nostaa suomalainen angus-liha maailman arvostetuimpien lihalaatujen joukkoon. Osuuskunnassa on tällä hetkellä 27 jäsentä.