Vastuullisuus

 
 
 

Ruoan vastuullisuus on aina ajankohtaista ja se on meille olennainen osa toimintaamme. Asiakkaillemme ja kumppaneillemme vastuullinen toimintamme tarkoittaa ruoan tuoreutta ja turvallisuutta, kestävän kehityksen periaattein toimivaa luotettavaa kumppania sekä läpinäkyvää hankintaketjua.

Jos haluat tietää lisää toiminnastamme tai tietyn tuotteen hankintaketjusta, olethan meihin yhteydessä.

Vastuullinen kumppani

Familia Pron laaja tuotevalikoima koostuu tuoreesta lihasta ja pakastetuotteista, joihin kuuluu muun muassa lihaa, MSC- ja ASC-sertifioitua kalaa, vegaanisia kasviproteiinivalmisteita, peruna-, riisi- ja kasvispakasteita sekä laadukkaita leipomotuotteita. Toimintamme perustuu huolella valittuihin tavarantoimittajiin, pitkiin toimittajasuhteisiin ja toimitusketjun läpikotaiseen tuntemiseen.

Tuotteiden alkuperä

Tuomme tuotteita ammattikeittiöiden raaka-aineeksi ympäri maailmaa; Iberico-porsaasta Espanjasta Angus-härkään Australiasta. Arvojemme mukaisesti pyrimme tuomaan tuotteita niistä maista, joissa tuotanto tukee parhaiten niin ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurillisesti kuin taloudellisestkin kestävää kehitystä.

Jokaisessa raakalihapakkauksessa on jäljitettävyyskoodi, joka kertoo lihan teurastus- ja leikkuulaitoksen sekä -päivämäärän.

Turvallisuus toiminnassa

Läpinäkyvyys, jäljitettävyys ja eettisyys vaikuttavat päivittäiseen päätöksentekoomme. Valitsemme tuottajamme huolellisesti; heidän tulee täyttää kansainväliset ja kotimaiset laatu-, ja turvallisuusvaatimukset. Toimimme läheisessä yhteistyössä jokaisen tuottajan kanssa taataksemme tuotteillemme parhaan mahdollisen laadun. Hyödynnämme tuotteidemme turvallisuutta ja laatua valvoessamme muun muassa seuraavia menetelmiä:

• Huolellisesti valitut sertifioidut toimittajat; jatkuvat arvioinnit, tuotantolaitosten auditoinnit ja vierailut
• ISO9001-sertifioitu laatujärjestelmä
• Katkeamattoman kylmäketjun varmistaminen
• Huolelliset vastaanottotarkastukset
• Jatkuva aistinvaraisen laadun valvonta
• Mikrobiologisen- ja ravitsemuksellisen laadun ja kemiallisten jäämien valvonta

 
 
Familia Pro Vastuullisuus.jpg

Lihan maku ja tuoreus

Hyvänmakuinen liha vaatii, että tuotantoprosessin jokainen vaihe suoritetaan tarkkojen standardien mukaisesti: Eläin on hyvin hoidettu ja terve. Sen elinolot mahdollistavat lajityypillisen käyttäytymisen. Eläimen ruokavalio vaikuttaa myös lihan makuun ja tästä esimerkiksi ruohoruokittu naudanliha on hieno esimerkki. Teurastus, lihanleikkuu ja lihan pakkaaminen tehdään tarkkojen standardien mukaisesti. Tuoreliha kuljetetaan Suomeen –1 ja –1,5°C välissä, jolloin bakteerikasvu pysähtyy, mutta liha ei pakastu. Konttien lämpötilaa valvotaan jatkuvasti lämpötilaseurantalaitteilla. Myös konttien kylmäkoneissa on omat piirturinsa, joiden lämpötilakäyrät tarkastetaan lähetysten saapuessa.

Kalatuotteet sertifioudusti

Valikoiduille kalatuotteillemme on myönnetty MSC-sertifikaatti. MSC-ympäristömerkki myönnetään sellaisille kalatuotteille, jotka ovat peräisin terveistä kalakannoista ja kalastettu kestävällä menetelmällä.

Löydät valikoimastamme myös ASC-sertifikaatin omaavia tuotteita. ASC-sertifikaatti takaa, että kala on vastuullisesti kasvatettua. ASC-sertifikaatin tavoitteena on pienentää kalankasvatuksen haitallisia ympäristövaikutuksia.

Kestävä kehitys elintarvikealalla

Pyrimme noudattamaan koko hankintaketjussamme kestävän kehityksen periaatteita. Kaikki käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettävää: puiset EUR-lavat, kiristekalvo lavojen ympärillä sekä aaltopahvilaatikot. Pyrimme aktiivisesti vähentämään pakkausmateriaalia, esim. pakkaamalla mahdollisuuksien mukaan jumbolavoille. Lisäksi kuljetuksissa käytämme merikuljetuksia aina kun mahdollista. Myös tavarantoimittajien ympäristöasiat (sertifikaatit, ympäristöpolitiikka) ovat yksi arviointikohde, kun teemme toimittajavalintoja ja jatkuvia arviointeja.

Läpinäkyvä hankintaketju

Pyrimme osaltamme vastaamaan kumppaneidemme ja asiakkaidemme kysymyksiin vastuullisesta hankinnasta. Jos haluat tietää lisää toiminnastamme tai tietyn tuotteen hankintaketjusta, voit ottaa meihin helposti yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

 
 

Vastuullisuusraportti

PNM on ollut vastuullinen elintarvikealan toimija yrityksen alkuajoista, vuodesta 1990 lähtien. Erityisen ylpeitä olemme osaamisestamme vastuullisessa hankinnassa.

Ensimmäisessä vuotta 2018 käsittelevässä vastuullisuusraportissamme kuvaamme toimenpiteitä, joilla pyrimme kehittämään toimintaamme entisestään. Meille on tärkeää olla kumppani, joka valitaan paitsi laadukkaiden tuotteiden, myös kestävän kehityksen periaatteiden vuoksi.

Tutustu raporttiin tästä >>

PNM_Vastuullisuusraportti_2018.jpg